Produkter från da italia
KALABRIEN – området runt Pizzo
Samtliga varor framställs av lokala producenter
- Olivolja – Gabbiano SRL. Alltid Extra Virgin. Även ekologisk.
- Nduja – urspr. chilikorv som här säljes som en smaksättare i tub eller vacpac - lokal specialitet från Spilinga
- Pasta – lokal produkt Filejia, samt olika bronzvalsade speciella varianter.
- Konserver – Tomatsåser, marmelader, tapenade m.m.
- Pecorino från Agricultura gård Fattoria Della Piana utanför Rosarno
EMILIA-ROMAGNA - området runt Modena
- Parmesan – Äkta Parmigiano-Reggiano tillverkad på ett lokalt familjekooperativ utanför Modena.
- Balsamico – Äkta Balsamico tillverkad i utanför Modena.
Aceto balsamico di Modena låter autentiskt, men merparten av det som säljs under denna imponerande beteckning är vanlig vinäger som blandats med druvmust och färgats med brun karamellfärg.
Riktig balsamvinäger framställs, till skillnad från annan vinäger, inte av vin. Utgångspunkten är istället den färska druvmusten som under tolv till tjugo timmar långsamt kokas i öppna kopparkittlar tills den blir något trögflytande. Under kokningen reduceras musten till hälften eller en tredjedel av sin ursprungliga volym. Därefter tappas den på träfat eller ståltankar för att lämnas att långsamt jäsa till alkohol som successivt ombildas till vinäger under två till fyra år, varefter själva lagringen tar vid.